Samsun Kültür Yolu Festivali’nde Rekor Hedefi

AnasayfaGündem

Samsun Kültür Yolu Festivali’nde Rekor Hedefi

Samsun Kültür Yolu Festivali'nde 8-16 Haziran tarihleri arasında yüzlerce etkinlik, büyük konserler, gastronomi, bilim şenliği ve sürpriz etkinlikler sizleri bekliyor!

Paylaş

Samsun’da 8-16 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek Samsun Kültür Yolu Festivali’nde rekor kırılması ve sürpriz etkinlikler bekleniyor.

Samsun’da Kültür Ziyafeti

Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, festivalle ilgili yaptığı açıklamada, “Samsun’da 8-16 Haziran tarihleri arasında tam bir kültür ziyafeti olacak” dedi. Almaz, festivalde yüzlerce etkinliğin yer alacağını ve bu etkinliklerin sanat, gastronomi, bilim ve kültür gibi birçok alana yayılacağını söyledi.

Büyük Konserler ve Etkinlikler

Festivalde büyük konserler, müzikal etkinlikler, tiyatro gösterileri, opera ve baleler, uluslararası ve ulusal sergiler, yerel sanatçıların el sanatları, çocuk oyun alanları ve zeka oyunları gibi birçok etkinlik yer alacak.

Gastronomi de Var

Bu yıl festivalde gastronomiye de yer verilecek. Samsun’da 15 durakta 4-5 çeşit Samsun yemeği yapılacak. Misafirler bu lezzet duraklarında hem Samsun mutfağını tadabilecek hem de izleyebilecek.

Bilim Şenliği ve Sürpriz Etkinlikler

Atakum’da Bilim Şenliği düzenlenecek ve tematik uygulamalar sunulacak. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından sevgi evleri ve yaşlı bakım merkezlerinde de etkinlikler gerçekleştirilecek. Yeni Samsun Müzesi’nde ve kütüphanede de çeşitli etkinlikler olacak. Yazar buluşmaları da festivalin programında yer alıyor.

Etkinlik Rekoru Hedefi

Müdür Almaz, festivalde “2-3 tane de sürpriz etkinliğimiz var” dedi. Almaz, “Bugüne kadar İstanbul’da etkinlik rekoru 550 idi. Bunu zorluyoruz. Şuan 450’yi geçtik. Biraz daha çabalarsak etkinlik rekoru kıracağız. Her gün yeni bir şey katıyoruz.” şeklinde konuştu.