İYİ Parti’de Yeni Dönem: Müsavat Dervişoğlu Genel Başkan Seçildi

AnasayfaGündem

İYİ Parti’de Yeni Dönem: Müsavat Dervişoğlu Genel Başkan Seçildi

Paylaş

İYİ Parti, Meral Akşener’in genel başkanlığından ayrılacağını duyurmasının ardından yapılan olağanüstü kurultayda yeni bir döneme adım attı. Kurultay sonucunda, üçüncü turda yapılan oylama sonucunda Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti’nin yeni genel başkanı olarak seçildi.

Kurultay Süreci ve Adaylar

Ankara’da gerçekleştirilen kurultayda genel başkanlık için İYİ Parti Grup Başkanı Koray Aydın, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Göç Politikaları Başkanı Tolga Akalın ve Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz aday oldu. Ancak adaylardan hiçbiri ilk tur oylamada gerekli çoğunluğu sağlayamadı.

İkinci Tur ve Adayların Durumu

İlk tur sonuçlarının ardından ikinci tura geçildi. Ancak ikinci turda da adaylar çoğunluğu sağlayamadı. Bu aşamada, İYİ Parti Genel Başkan adayı Tolga Akalın, adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Üçüncü Tur ve Sonuç

Seçimin üçüncü turunda Müsavat Dervişoğlu ile Koray Aydın yarıştı. 1159 geçerli oyun 611’ini alan Dervişoğlu, genel başkan seçildi. Dervişoğlu, seçimin ardından yaptığı konuşmada, ülke ve parti için büyük sorumluluk üstlendiğini belirtti.

Akşener’den Tebrik

Seçimin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve AKP Genel Başkanı Meral Akşener’in tebrikleri geldi. Şimdi ise partinin yetkili kurullarının seçim süreci başlayacak.