Bakan Vedat Işıkhan Samsun’da

AnasayfaGündem

Bakan Vedat Işıkhan Samsun’da

Bakan Işıkhan, Samsun'da düzenlenen İş-Pozitif Kadın İstihdamı Fuarı'nda kadınların iş gücüne katılımının önemine vurgu yaptı. İŞKUR aracılığıyla 464 bini aşkın kadının işe yerleştirildiğini açıklayan Işıkhan, kadın istihdamının artırılması için atılan adımları vurguladı.

Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Samsun’da düzenlenen “İş-Pozitif Kadın İstihdamı Fuarı”nın açılışında kadınların iş gücüne katılımının önemine vurgu yaptı. Bakan Işıkhan, son 21 yılda kadınların ülkenin kalkınma sürecindeki aktif rolüne dikkat çekerek, İŞKUR aracılığıyla 464 bini aşkın kadının işe yerleştirildiğini açıkladı.

Bakan Işıkhan, Samsun Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salon’da gerçekleşen fuarın açılışında yaptığı konuşmada, yeni yüzyıla mührünü vuracak Türkiye’nin kadınları adına önemli bir proje vesilesiyle bir araya geldiklerini ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde şubat ayında duyurulan kadın istihdamını destekleyen yeni bir projenin tanıtımını yaptıklarını belirten Işıkhan, bu projenin ülke çapında bir seferberliğe dönüşmesini arzu ettiklerini söyledi.

Kadın istihdamının Türkiye için 21 yıldır üzerinde hassasiyetle durulan ve gelecek hedefler arasında önemli bir yer tutan konu olduğunu vurgulayan Bakan Işıkhan, kadınların iş gücüne katılımının toplumsal ve ekonomik kalkınma sürecinde kritik bir rol oynadığını belirtti. Türkiye’nin bugünkü başarılarının, kadınların emeği ve çabasıyla yakından ilişkili olduğunu söyleyen Işıkhan, kadınların toplumsal hayata aktif ve üretken katılımını destekleyecek projeler geliştirme gayreti içinde olduklarını ifade etti.

Bakan Işıkhan, kadın istihdamını artırmak için İŞKUR aracılığıyla yürütülen projelerin önemine de değindi. Son 21 yılda İŞKUR’un kadın istihdamı için önemli bir rol oynadığını belirten Işıkhan, sadece 2023 yılında 464 bini aşkın kadının işe yerleştirildiğini ve kadınların istihdamına yönelik aktif politikaların devam edeceğini vurguladı.

Bakan Işıkhan, kadın istihdamının artırılmasıyla ilgili projelerin yanı sıra eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin de önemli olduğunu belirtti. Bu kapsamda geçen yıl içinde binlerce kadına eğitim ve danışmanlık hizmeti sağlandığını ifade eden Işıkhan, 2023 yılı boyunca da benzer desteklerin sürdürüleceğini dile getirdi.

İş-Pozitif Projesi’nin kadın istihdamını artırmak için önemli bir adım olduğunu vurgulayan Bakan Işıkhan, bu projenin kadınların iş arama sürecini kolaylaştırmayı ve işverenlerle kadın iş arayanları bir araya getirmeyi amaçladığını belirtti. Projeye olan ilginin arttığını ve her geçen gün daha fazla kadının istihdam edildiğini söyleyen Işıkhan, bu projenin kadın istihdamında önemli bir dönüm noktası olacağını ifade etti.

Bakan Işıkhan, son olarak, kadın istihdamını artırmak için kamu ve özel sektörün birlikte çalışması gerektiğini ve bu alanda atılan adımların sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmada önemli bir rol oynayacağını vurguladı.