Engelli Bakım Merkezinde Şiddet Görüntüleri

AnasayfaGündem

Engelli Bakım Merkezinde Şiddet Görüntüleri

Mersin'deki bir bakım merkezinde otizmli bir gence uygulanan şiddetin güvenlik kamerası görüntüleri dehşete düşürdü. Tutuklu yargılanan bakıcı, 12 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Paylaş

Mersin’de bulunan bir engelli bakım merkezinde yaşanan şiddet olayı, güvenlik kameralarına yansıdı. Ocak ayında meydana gelen olayın ardından tutuklu yargılanan bakıcı, 12 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mersin’de yer alan özel bir bakım merkezinde çalışan bir görevlinin, otizmli bir gence yönelik uyguladığı şiddet anları, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Görüntüler, izleyenleri dehşete düşürdü.

Müşteki avukatı Mavi Özge Öz, sanığın 8 dakika boyunca engelli gence şiddet uyguladığını belirtirken, mağdurun annesi Muazzez Ünal, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme, sanığa “beden ve ruh bakımından savunamayacak kişiye karşı basit yaralama” suçundan 12 ay hapis cezası verdi.

Görüntülerde, bakım evi görevlisinin yaklaşık 8 dakika boyunca engelli gence şiddet uyguladığı anlar net bir şekilde görülüyor. Mahkeme kararının ardından, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.