Sinop’ta En Donanımlı ve En Hızlı Yangın Ekibi Yarışması

AnasayfaGündem

Sinop’ta En Donanımlı ve En Hızlı Yangın Ekibi Yarışması

Sinop'ta düzenlenen En Donanımlı ve En Hızlı Yangın Ekibi Yarışması, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından organize edildi. Vali Dr. Mustafa Özarslan'ın da katıldığı yarışma, yangınla mücadelede eğitim ve farkındalık oluşturma hedefiyle gerçekleştirildi. Yangın ekiplerinin beceri ve performanslarının sergilendiği yarışmada, Türkeli Orman İşletme Müdürlüğü birinci oldu.

Paylaş

Sinop’ta, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2024 Yılı En Donanımlı ve En Hızlı Yangın Ekibi Yarışması, büyük bir katılımla gerçekleşti. Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan’ın da katıldığı yarışma, dronlar aracılığıyla görüntülendi.

Sinop Orman İşletme Müdürlüğü Sinop Orman İşletme Şefliği Toplu Koruma Binası yanında gerçekleşen yarışmaya, Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop Orman Bölge Müdürü Celal Kambur, kurum ve daire amirleri ve personeller katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başladı. Konuşmasında, yangınların insan kaynaklı olduğuna dikkat çeken Vali Özarslan, bu sorunun eğitimle çözülebileceğini vurguladı. Ayrıca, yapılan yarışmanın hem bir egzersiz hem de kamuoyuna farkındalık oluşturma amacı taşıdığını belirtti.

Yarışma kapsamında, Sinop Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı personeller, 400 metrelik mesafede öncelikle yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirdi. Daha sonra en erken ve etkin müdahale yarışması düzenlendi. Yarışmacılar, itfaiye araçlarına bağlı hortumları ek yaparak hortumu önce serme ve vanayı önce açma gibi becerilerini sergiledi. Yarışmanın sonucunda Türkeli Orman İşletme Müdürlüğü birinci, Gerze Orman İşletme Müdürlüğü ikinci ve Sinop Orman İşletme Müdürlüğü üçüncü oldu.