Yaz Saati Tartışması Son Buldu! Bakan Bayraktar’dan Açıklama!

AnasayfaYaşam

Yaz Saati Tartışması Son Buldu! Bakan Bayraktar’dan Açıklama!

Paylaş

Yaz saati uygulaması 2024’te de devam edecek! Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bir milletvekilinin sorusuna verdiği yanıtta, yaz saati uygulamasının enerji verimliliğine ve vatandaşların gün ışığından faydalanmasına önemli katkı sağladığını belirtti.

Bakan Bayraktar’dan Yaz Saati Açıklaması

İTÜ tarafından yapılan analizler, GMT+3 saat diliminin enerji verimliliğini artırdığını ve vatandaşların gün ışığından daha uzun süre faydalanmasını sağladığını gösteriyor. Yaz saati uygulaması sayesinde akşam mesai ve okul çıkış saatlerinde karanlık zaman dilimi azaldı. Bu sayede kış mevsiminde de gün içi aydınlık sürelerden daha fazla faydalanılıyor. 2016’dan beri uygulanan yaz saati uygulaması ile yaklaşık 10 milyar kilovatsaat enerji tasarrufu sağlandı. Bu tasarrufun parasal karşılığı 15,48 milyar lira. Mevcut saat uygulamasının değiştirilmesi yönünde bir çalışma yapılmıyor.

Yaz Saati Uygulaması 2024’te de Devam Edecek!

Yaz saati uygulamasının 2024’te de devam edeceği Bakan Bayraktar tarafından teyit edildi. Bu açıklama, yaz saati uygulamasının savunucularını memnun ederken, karşıtlarını ise hayal kırıklığına uğrattı.