İstanbul Valiliği’nden 1 Mayıs Kararı: Taksim Meydanı Kutlamalara Kapalı

AnasayfaGündem

İstanbul Valiliği’nden 1 Mayıs Kararı: Taksim Meydanı Kutlamalara Kapalı

İstanbul Valisi Davut Gül, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının Taksim Meydanı'nda yapılmayacağını açıkladı. Sendikalar, kutlamaları İstanbul'un başka bir yerinde gerçekleştirmek üzere istişare halinde.

Paylaş

İstanbul Valiliği, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün Taksim Meydanı’nda kutlanmayacağını resmi olarak duyurdu. İstanbul Valisi Davut Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreninin ardından yapılan basın toplantısında bu kararı açıkladı. Gül, “2012 yılından bu yana devam eden uygulama gereği, Taksim Meydanı bu tür etkinliklere kapalıdır.” dedi.

Vali Gül, DİSK, KESK ve diğer sendikalarla yapılan görüşmelerde Taksim’deki kutlama yasağının devam edeceği konusunda bilgi verdiğini belirtti. Sendikaların kutlamaları İstanbul’un uygun gördükleri başka bir yerde gerçekleştirme seçeneği üzerinde durduklarını ifade eden Gül, “Sendikalar kendi aralarında istişare ediyorlar. Nerede karar kılarlarsa, o yerde kutlamaları coşku içinde ve demokrasi şenliği şeklinde gerçekleştirmek için gerekli desteği sağlayacağız.” şeklinde konuştu.

Kutlama yerinin kesinleşmesi için sendikalarla bu hafta içinde tekrar bir araya gelinmesi planlanıyor. Vali Gül, kesinleşecek yer hakkında, “Kutlamalar için seçilecek alanın neresi olacağını belirleyip bizden talep edecekler. Biz de o alan için gerekli tüm güvenlik tedbirleri ve lojistik desteği sağlayacağız.” dedi.