Antalya Alanya’da Kavşak İsyanı

AnasayfaGündem

Antalya Alanya’da Kavşak İsyanı

Alanya'nın Mahmutlar Mahallesi'nde bulunan Barbaros Caddesi Kavşağı'nda sıkça yaşanan trafik kazaları bölge sakinlerini isyan ettirdi. Yoğun kazalar ve yetersiz aydınlatma sebebiyle güvenlik riski artan kavşak için acil önlem talep ediliyor. Esnaf ve vatandaşlar, kavşağa trafik lambası eklenmesi gerektiğini vurgulayarak, "Her gün 3-4 kaza oluyor, buraya trafik lambası şart," diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

Paylaş

Alanya’nın yoğun trafik akışına sahip Barbaros Caddesi Kavşağı’nda meydana gelen ardı ardına trafik kazaları, bölge sakinlerini isyan ettirdi. Mahmutlar Mahallesi’ndeki bu kavşakta yaşanan maddi hasarlı kazalar, güvenlik kameralarına da yansıdı. Vatandaşlar, kavşakta gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını ve trafik lambası konulmasını ısrarla talep ediyor.

Bölge esnafı ve sakinleri, kavşağın yoğun olduğu saatlerde günlük 3-4 kaza yaşandığını belirtiyor. Yetersiz aydınlatma ve düzensiz trafik akışı, kazaların başlıca sebepleri arasında gösteriliyor. Vatandaşlar, özellikle akşam saatlerinde kavşağın neredeyse tamamen karanlıkta kalmasından ve bu durumun tehlikelerinden şikayetçi.

Esnaf Zülküf Avcı, “Burası Dörtyol. 7 aydır buradayım en az 70 tane kaza gördüm. Buraya trafik ışığı şart. Yetkililere seslenmek istiyoruz. 5-10 dakika önce yine kaza oldu. Akşama kadar burada oturursanız 4-5 tane kazayı görürsünüz,” diyerek durumun ciddiyetini vurguladı.

Çevrede yaşayan Ahmet Beytekin ise, “Bu kavşakta her gün 3-4 kaza oluyor. Yaya geçitlerine duba gerekiyor. Dört yol var, arabalar durmuyor. Yayalar geçmekte zorlanıyor. 5-10 dakika önce kaza oldu burada. Burada lamba sıkıntısı var. Gece karanlık oluyor. Burası komple karanlık oluyor,” şeklinde konuştu.

Bir diğer bölge sakini Mecnun Aktürk, trafik lambasının güvenliği artıracağını belirterek, “Bilinçsiz araç kullanma var. İnsanların kavşakta adayı nasıl kullanacağını bilmediğinden kazalar oluyor. Trafik lambası olursa daha güvenli olacağını düşünüyoruz,” dedi.