Artvin’in Geleneksel Festivali: Boğa Güreşleri Başladı!

AnasayfaManşet

Artvin’in Geleneksel Festivali: Boğa Güreşleri Başladı!

Paylaş

Artvin’in heyecanla beklenen etkinliği olan Yusufeli Sarıgöl Boğa Güreşleri Festivali, bu yıl 29’uncu kez düzenleniyor. Sarıgöl Dutluk mevkisinde gerçekleştirilen festivalde 103 boğa mücadele ediyor.

Geleneksel Spor ve Kültür Buluşması

Yusufeli Sarıgöl Boğa Güreşleri Derneği Spor Kulübü tarafından düzenlenen festival, Artvin ve çevre ilçelerden getirilen boğaların yer aldığı bir arenada gerçekleşiyor. Festivalin ilk gününde, deste, ayak ve küçük kategorilerinde 42 boğa mücadele etti.

Zaferin Sahipleri Belli Oldu

Deste kategorisinde Şeref Özdemir’e, ayak kategorisinde Bilgehan Demirkıran’a ve küçük orta kategorisinde ise Veysel Kurt’a ait boğalar birinci oldu. Kulüp Başkanı Mevlüt Akıcı, gazetecilere festivalin yoğun ilgi gördüğünü ve heyecanlı geçtiğini belirtti.

Kültürün Yaşatılması Adına

Akıcı, festivalde toplam 103 boğanın mücadele ettiğini ve yarın da 61 boğanın arena da olacağını açıkladı. “Yılın ilk boğa güreşlerine ev sahipliği yapıyoruz, heyecan dorukta. Bizler, yöremizin kültürünü yaşatıyoruz” diyerek etkinliğin kültürel önemine vurgu yaptı.

Ödüller ve Koordinasyon

Yusufeli Kaymakamlığı koordinasyonunda gerçekleşen festival, iki gün sürecek. Deste, ayak, küçük orta, büyük orta, başaltı, süper baş ve baş boğa olmak üzere 7 kategoride 90 bin lira ödül dağıtılacak. Boğa sahiplerine başarılar dileyen Akıcı, festivalin spor ve kültürün bir araya geldiği önemli bir etkinlik olduğunu belirtti.