Hatay ve Ordu’da Konut Fiyatları Uçtu!

AnasayfaGündem

Hatay ve Ordu’da Konut Fiyatları Uçtu!

Paylaş

Son aylarda yatırım aracı olmaktan uzaklaşan konut piyasası, enflasyona karşı korunma arayanlar için hala bir seçenek sunmaya devam ediyor. Peki, son bir yılda hangi şehirlerde konut fiyatları en çok arttı? Hangi şehirlerde ise enflasyonun altında kaldı? İşte en güncel veriler ışığında kazanan ve kaybeden şehirler…

Hatay ve Ordu Zirvede!

TÜİK tarafından açıklanan mart ayı enflasyon rakamları, konut fiyatlarındaki artışların da önemli bir göstergesi oldu. Endeksa verilerine göre Türkiye genelinde konut fiyatları son bir yılda ortalama %57 artarken, bazı şehirlerde bu oran enflasyonun çok üzerinde gerçekleşti.

Hatay konut fiyatlarında %84’lük artış ile zirvede yer alırken, Ordu %79 ile onu takip ediyor. Muğla ise %78’lik artış oranıyla üçüncü sırada yer alıyor.

Ankara, Eskişehir ve Elazığ da Kazananlar Arasında

Büyük şehirlerden ise Ankara %70’lik artış oranıyla kazananlar arasında yer alıyor. Eskişehir ve Elazığ ise %75’lik artış oranlarıyla dikkat çekiyor.

Bazı Şehirlerde Fiyatlar Geride Kaldı

Ancak tüm şehirlerde durum böyle değil. Yıllık TÜFE artışının altında kalan şehirler de mevcut.

Kocaeli %60, Yalova %59 ve Samsun %58’lik artış oranlarıyla enflasyona karşı geride kalan şehirler arasında yer alıyor.

İstanbul ve İzmir Beklentilerin Altında

Büyük şehirlerden ise İstanbul ve İzmir enflasyonun altında kalan şehirler arasında yer alıyor. İstanbul‘da konut fiyatları son bir yılda %56 artarken, İzmir‘de bu oran %54’te kaldı.

Konut Artık Yatırım Aracı Değil mi?

Peki, bu veriler ışığında konut yatırımı hala cazip mi? Uzmanlar, yüksek kredi faizleri ve artan konut fiyatları nedeniyle konut yatırımının eskisi kadar cazip olmadığını belirtiyor. Bu nedenle konut alımlarında büyük çoğunluğu ihtiyaç odaklı alımlar oluşturuyor.