Meteorolojiden Uyarı: Doğu Karadeniz’de Çığ Tehlikesi!

AnasayfaGündem

Meteorolojiden Uyarı: Doğu Karadeniz’de Çığ Tehlikesi!

Paylaş

Hava Sıcaklıkları Düşüyor

Batı kesimlerde hava sıcaklıkları 2-4 derece azalacak. Diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik beklenmiyor. Yurt genelinde hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek.

Yağışlı Hava

Marmara’nın batısı, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun doğusu, Osmaniye, Adana’nın kuzeyi ve doğusu, Hatay, Kahramanmaraş’ın batısı, Samsun ve Ordu’nun iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Edirne ve Kırklareli’nde gece saatlerinde yağışların yerel kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Çığ Tehlikesi Devam Ediyor

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi devam ediyor.

Rüzgar

Genellikle güneyli yönlerden esecek rüzgar, yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette olacak. Batı Karadeniz kıyılarında ise güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70, yer yer 80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Uyarılar:

  • Kuvvetli yağışlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması, sel ve su baskını riski göz önünde bulundurulması gerekiyor.
  • Batı Karadeniz kıyılarında şiddetli rüzgara ve fırtınaya karşı dikkatli olunmalı, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı tedbir alınmalıdır.
  • Doğu Karadeniz ve iç Doğu Anadolu’da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesine karşı dikkatli olunmalıdır.