Kartalkaya’da JAK Timleri Tatilcileri Kurtardı

AnasayfaGündem

Kartalkaya’da JAK Timleri Tatilcileri Kurtardı

Kartalkaya Kayak Merkezi'nde Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri, zorlu kış şartlarında 797 olaya müdahale ederek tatilcilerin güvenliğini sağladı. Mahsur kalma, yaralanma ve kaybolma vakalarına hızlı müdahalelerde bulunan timler, tatilcilerin huzur içinde vakit geçirmesine olanak tanıdı.

Paylaş

Bolu’nun önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya Kayak Merkezi’nde, zorlu arazi ve hava koşullarında görev yapan Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri, bu sezon boyunca tatilcilerin güvenliği için aralıksız çalıştı. İl Jandarma Komutanlığına bağlı JAK timleri, Aralık 2023-Mart 2024 döneminde kayak merkezinde meydana gelen toplam 797 olaya müdahale etti. Bu olaylar arasında 356 mahsur kalma, 420 yaralanma ve 21 kaybolma vakası bulunuyor.

Kartalkaya

Köroğlu Dağları’nın zirvesinde yer alan ve toplam 2 bin yatak kapasiteli 5 otelle donatılmış olan Kartalkaya, yerli ve yabancı tatilciler tarafından yoğun ilgi görüyor. Toplam 75 kilometre uzunluğundaki pistlerde kayak ve snowboard yapma fırsatı sunan merkez, son dört ay içinde 250 bin ziyaretçiyi ağırladı.

JAK timleri, sis ve kar yağışı gibi olumsuz hava şartları altında tatilcilerin güvenliğini sağlamak amacıyla kar motorları ve arazi araçları kullanarak hızlı müdahalelerde bulundu. Ayrıca, kayak merkezine yerleştirilen Acil Çağrı Butonları, kaybolan ya da mahsur kalan tatilcilerin bulunmasında büyük rol oynadı. Radyo frekansıyla çalışan bu butonlar sayesinde, JAK timleri kısa sürede olay yerine ulaşarak hayat kurtardı.