Dünyanın En Pahalı Muzu 1.5 Milyon Dolara Satışta

AnasayfaDünya

Dünyanın En Pahalı Muzu 1.5 Milyon Dolara Satışta

Maurizio Cattelan’ın duvara bantlanmış muz eseri, çağdaş sanat dünyasında büyük yankı uyandırmıştı. Eser, 1.5 milyon dolar değerle Sotheby's müzayedesinde satışa çıkacak.

Paylaş

 

Maurizio Cattelan’ın duvara bantlanmış muz eseri, çağdaş sanat dünyasında 2019 yılında büyük ses getirmiş ve absürtlüğün simgesi haline gelmişti. Bu sansasyonel eser, yeniden satışa çıkacak.

1.5 Milyon Dolar Değerinde

2019 yılında Art Basel Miami Beach’te sergilenen ve dünya basınında geniş yankı uyandıran bu eser, şimdi Sotheby’s müzayedesinde 1 milyon ila 1.5 milyon dolar arasında bir fiyatla satılacak. Eser, özgünlük sertifikasıyla birlikte sunuluyor.

Performans Sanatıyla Gündeme Gelmişti

Sanat eseri ilk sergilendiğinde performans sanatçısı David Datuna, duvardaki muzu alıp yemesiyle gündem olmuştu. Bu eylem, eserin anlamını daha da derinleştirerek sanat dünyasında yeni tartışmalara yol açmıştı.

Eserin Üç Kopyası Bulunuyor

Cattelan’ın bu ünlü eserinin üç kopyası mevcut. Bu kopyalardan biri, 2017’de kapanan Paris mağazası Collette’in kurucusu tarafından satın alınmıştı. Diğer iki kopya ise Miami’de ve anonim bir koleksiyoncuda bulunuyor.

Müzayede Tarihi Belli Oldu

Sotheby’s tarafından yapılacak müzayede, eserin dünya çapında sergilenmesinden sonra 20 Kasım’da gerçekleşecek. New York, Paris, Tokyo gibi şehirlerde sergilenen bu eser, sanat dünyasında büyük merakla bekleniyor.