İlaç Fiyatlarına Büyük Zam! Yeni Fiyatlar Yarın Yürürlüğe Girecek

AnasayfaEkonomi

İlaç Fiyatlarına Büyük Zam! Yeni Fiyatlar Yarın Yürürlüğe Girecek

İlaç fiyatlarında yüzde 23.5 oranında artış yapıldı. Euro kuru üzerinden hesaplanan bu zam, 25 Ekim itibarıyla uygulanmaya başlayacak.

Paylaş

 

İlaç fiyatlarına büyük zam! Euro kuru üzerinden yapılan yeni düzenleme ile ilaç fiyatları yarından itibaren artırılıyor.

Euro Kuru Güncellendi

Resmi Gazete’de yayımlanan “Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar” ile ilaç fiyatlandırmasında kullanılan TL cinsinden Euro değeri ekim ayında yüzde 23.5 artırıldı. Bu güncelleme ile daha önce 17 bin 5483 TL olan Euro değeri, 21 bin 6721 TL’ye yükseltildi. Böylece ilaç fiyatlarında ciddi bir artış yaşandı.

Fiyat Korumalı Ürünler de Etkilendi

Fiyat koruması uygulanan ürünlerde de değişikliğe gidilerek barem değeri, Euro kurunda yapılan artış oranında güncellendi. Bu düzenleme ile barem değeri, fiyat korumalı ürünlerde 74,72 TL, diğer ürünlerde ise 39,05 TL oldu.

Yeni Fiyatlar Ne Zaman Uygulanacak?

Yapılan zamlar ve güncellemeler, 25 Ekim 2024 itibarıyla yürürlüğe girecek. Bu tarihten itibaren ilaç fiyatları yeni Euro kuru üzerinden hesaplanarak satışa sunulacak.