Döviz Kurları Yatay Seyrini Sürdürüyor

AnasayfaEkonomi

Döviz Kurları Yatay Seyrini Sürdürüyor

Paylaş

 

Dolar/TL güne 34,27 seviyesinden başladı, Euro/TL ise 37,06 seviyesinden işlem görüyor. Döviz kurlarında yatay seyir devam ederken, iç piyasada dikkatler Merkez Bankası’nın son toplantı özetlerine çevrilmiş durumda.

Merkez Bankası Rezervleri Yeni Zirveye Ulaştı

TCMB’nin toplam rezervleri 2 milyar dolarlık artışla 160 milyar dolara yaklaştı. Bankacılar, net rezervlerin de 60 milyar doları aştığını belirtiyor. Bu rezerv artışı, iç piyasalardaki iyimserliği destekliyor.

Küresel Piyasalarda ABD Faiz İndirimi ve Seçim Belirsizliği

Küresel piyasalarda ABD’de faiz indirimi hızına yönelik belirsizlikler ve yaklaşan başkanlık seçimleri fiyatlanıyor. Dolar endeksi üç ayın zirvesine yakın seyrederken, seçim belirsizliği nedeniyle yatırımcılar tedirgin durumda.

Tesla’nın Kâr Açıklaması ve Fed Beklentileri

Öte yandan, Tesla’nın beklentileri aşan kârı ve gelecek yıl hedefleri yatırımcıları bir nebze rahatlatmış görünüyor. ABD’de açıklanan güçlü ekonomik verilerle birlikte, yatırımcılar Fed’in yılın geri kalanındaki iki para politikası toplantısında faiz indirimlerine gidip gitmeyeceğini yakından izliyor. Bu yıl yalnızca 40 baz puanlık bir faiz indirimi beklentisi öne çıkıyor.

24 Ekim Perşembe Döviz Kurları