Orta ve Doğu Karadeniz’de Kar Yağışı Yaylaları Beyaza Bürüdü

AnasayfaYerel Haber

Orta ve Doğu Karadeniz’de Kar Yağışı Yaylaları Beyaza Bürüdü

Paylaş

 

Orta ve Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı, yaylaları beyaz örtüyle kaplarken, bölgede kar kalınlığı 20 santime kadar ulaştı.

Kar Yağışı Etkili Oldu

Ordu, Giresun, Rize, Gümüşhane ve Artvin’in yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı, bölgede kış manzaralarını ortaya çıkardı. Ordu’nun yaylaları, gece saatlerinde başlayan karla birlikte beyaza büründü.

Ordu ve Çevresinde 10 Cm. Kar Birikti

Ordu’da Kabadüz’e bağlı Çambaşı ve Aybastı ilçesine bağlı Perşembe yaylalarında yaklaşık 10 santimetre kar yağdı. Yaylalardaki yeşil alanlar ve araçlar, karla kaplandı.

Giresun’da Kar Kalınlığı Artıyor

Giresun’un yüksek kesimlerinde de kar etkisini gösteriyor. Kümbet, Kulakkaya ve Bektaş yaylalarında kar kalınlığı 15 santime kadar ulaştı. Eğribel geçidinde ise bu rakam 20 santimi aştı. Giresun Valiliği, yağışlar nedeniyle vatandaşları ani sel ve heyelan risklerine karşı uyardı.

Rize’de Kar Yağışı

Rize’de, hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte İkizdere ilçesindeki Ovit Dağı ve Anzer Yaylası’nda kar etkili oldu. Ayder Yaylası’nda 5, Ovit Dağı Geçidi’nde ise 10 santimetreden fazla kar yağdı. 2 bin rakımın üzerindeki yaylalarda kar kalınlığı yer yer 20 santime kadar çıktı.

Gümüşhane’de Doğa Beyaza Büründü

Gümüşhane’nin Torul ilçesindeki Limni Gölü de karla kaplandı. Zigana Dağı eteklerinde karla birlikte göz alıcı manzaralar oluştu. Kadırga ve Güvende yaylalarında ise kar kalınlığı 15 santimi buldu.

Artvin’de Ulaşımda Sorunlar Yaşandı

Artvin’de kar yağışı nedeniyle Şavşat, Borçka ve Yusufeli ilçelerinde bazı köy yolları ulaşıma kapandı. Arhavi ilçesinde meydana gelen heyelan, karayolu ulaşımını etkiledi. Ekipler, kapanan yolların açılması için çalışmalarına başladı.