Trump Beklentileri Piyasaları Etkiliyor: Dolar Yükseliyor!

AnasayfaEkonomi

Trump Beklentileri Piyasaları Etkiliyor: Dolar Yükseliyor!

Döviz kurları haftaya yatay başladı. ABD seçimlerine odaklanan piyasalar, Trump'ın kazanma olasılığı ile dolar değer kazanırken, faizlerin yüksek seyretmesi bekleniyor.

Paylaş

 

Haftanın ilk işlem gününde döviz kurları yatay seyretti. Dolar/TL 34,24 seviyesinde işlem görürken, Euro/TL ise 37,10 seviyesinde el değiştirdi. Yatırımcılar, küresel gelişmelere odaklanmış durumda.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz TBMM’de Sunum Yapacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 2025 yılı bütçe kanunu teklifine ilişkin sunum yapacak. Yurt içi gündemde bu sunum dikkatle takip ediliyor.

Faizler ve Likidite Durumu

Gecelik faizler, politika faizinin altında kalmaya devam ediyor. Bankacılık sisteminde fazla likidite ise 540 milyar TL civarında seyrediyor.

ABD Seçimleri Piyasaları Şekillendiriyor

Küresel piyasalarda ABD’de yapılacak başkanlık seçimleri, varlık fiyatlarını etkileyen en önemli unsur haline geldi. Son günlerde, Donald Trump’ın seçimleri kazanma ihtimali güçlendi. Uzmanlar, Trump’ın izleyeceği vergi ve ticaret politikalarının enflasyonu artıracağını ve bu nedenle ABD’de faizlerin yüksek kalacağını tahmin ediyor.

Trump Etkisi Doları Yükseltti

Trump’ın dış ticaret politikalarının diğer para birimleri üzerinde baskı yaratacağı öngörülüyor. Bu beklentiyle dolar endeksi 104 seviyesine yakın seyrederken, dolar değer kazanmaya devam ediyor.

22 Ekim Salı Döviz Kurları