Emeklilere 29 Ekim İkramiyesi Verilecek mi? Uzmanı Açıkladı

AnasayfaGündem

Emeklilere 29 Ekim İkramiyesi Verilecek mi? Uzmanı Açıkladı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda emeklilere ikramiye ödenip ödenmeyeceği merak ediliyor. SGK uzmanı, bu konuda henüz bir kanun teklifinin hazırlanmadığını ve ödemenin yapılmasının zor olduğunu belirtti.

Paylaş

 

Cumhuriyet Bayramı yaklaşırken, emeklilerin en çok merak ettiği konulardan biri 29 Ekim’de bayram ikramiyesi ödenip ödenmeyeceği oldu. Geçtiğimiz yıl, Cumhuriyet’in 100’üncü yıl dönümüne özel olarak emeklilere 5 bin liralık bir ikramiye ödenmişti, ancak bu ödemenin sürekli hale gelip gelmeyeceği belirsiz.

Geçen Sene 5 Bin Lira Ödeme Yapılmıştı

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine geçen yıl Cumhuriyet Bayramı’na özel tek seferlik 5 bin lira ödeme yapılmıştı. Normal şartlarda ise emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiye ödeniyor. 2024 yılında emekliler, Ramazan ve Kurban bayramlarında toplam 6 bin lira ikramiye almıştı.

SGK Uzmanı Son Durumu Açıkladı

SGK uzmanı İsa Karakaş, 29 Ekim’de emeklilere ikramiye verilip verilmeyeceğine dair son durumu açıkladı. Karakaş, 2023’te yapılan ödemenin tek seferlik olduğuna dikkat çekerek, bu yıl 29 Ekim için bir ikramiye verilmesi adına herhangi bir kanun teklifinin sunulmadığını belirtti. Ayrıca, ekonomi yönetiminin enflasyonla mücadele programı nedeniyle bu ödemenin yapılmasına sıcak bakmadığı ifade edildi.

İkramiye İçin Kanun Çıkarılması Gerekiyor

Karakaş’a göre, 29 Ekim’de tekrar ikramiye verilebilmesi için yeni bir kanun çıkarılması gerekiyor. Şu ana kadar böyle bir adım atılmadığı için emeklilerin bu yıl Cumhuriyet Bayramı’nda ikramiye alması zor görünüyor.