Dolar ve Euro TCMB Faiz Kararı Öncesi Yatay Seyirde

AnasayfaEkonomi

Dolar ve Euro TCMB Faiz Kararı Öncesi Yatay Seyirde

Dolar/TL 34,18, Euro/TL ise 37,09 seviyelerinde işlem görüyor. Piyasalar TCMB faiz kararını ve küresel gelişmeleri yakından takip ediyor.

Paylaş

 

Dolar/TL bugün 34,18 seviyesinde işlem görürken, Euro/TL 37,09’dan fiyatlandı. Piyasalar, Merkez Bankası’nın faiz kararını yakından takip ediyor. Bugün saat 14.30’da açıklanacak kararla politika faizinin yüzde 50’de sabit tutulması bekleniyor. Para Politikası Kurulu’nun (PPK) metninde yapılacak olası değişiklikler dikkatle izlenecek.

Faiz İndirimi Beklentileri Ertelendi

Eylül ayı enflasyon verilerinin ardından faiz indirimi beklentileri aralık ayına ertelenmişti. PPK metninde bu konuda ipuçları aranacak. Ayrıca, eylül ayı konut satış istatistikleri ve haftalık bankacılık sektörü verileri de yakından takip edilecek.

Küresel Piyasalar Trump Etkisi Altında

ABD’de eski başkan Donald Trump’ın yaklaşan seçimleri kazanma olasılığının artması, doların küresel piyasalarda değer kazanmasına neden oldu. Trump’ın ekonomi politikalarının enflasyonu artıracağı düşünülüyor. Bu da tahvil fiyatlarını olumsuz etkilerken, dolar lehine bir gelişme olarak öne çıkıyor.

ECB Faiz Kararı Bekleniyor

Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) bugün faiz indirimine giderek 13 yıldır ilk kez art arda ikinci defa faiz düşürmesi bekleniyor. Bu karar, küresel piyasalar üzerindeki etkisiyle dikkatle izlenecek.