Bolu’da Kayıp Yaşlı Çiftin Cansız Bedenleri Bulundu

AnasayfaYerel Haber

Bolu’da Kayıp Yaşlı Çiftin Cansız Bedenleri Bulundu

Bolu Gerede'de günlerdir kayıp olan Ömer (80) ve Fatma Ç. (73) çiftinin cesetleri, yapılan geniş çaplı arama çalışmalarının ardından bir dere yatağında bulundu.

Paylaş

 

Bolu’nun Gerede ilçesinde, 9 Ekim’de kışlık odun ve mantar toplamak için Koçumlar Yaylası’na giden Ömer ve Fatma Ç.’den bir daha haber alınamamıştı. Çifti aramak için geniş çaplı bir çalışma başlatıldı.

Arama Kurtarma Çalışmaları Sonuç Verdi

Ailelerinin ihbarı üzerine harekete geçen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), jandarma ve akredite arama kurtarma dernekleri, bölgede kapsamlı bir arama çalışması yürüttü. Çiftin yaylaya gittikleri otomobil kısa süre içinde bulundu.

Genişletilen Arama Faaliyetleri

Otomobilin bulunmasının ardından Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve çevre illerden gelen AFAD ekipleriyle birlikte arama faaliyeti genişletildi. Yapılan çalışmalarda yaşlı çift, aracın bulunduğu alandan yaklaşık 2 kilometre uzaktaki bir dere yatağında bulundu.

Cansız Bedenleri Bulundu

Ekipler, çiftin cansız bedenlerini dere yatağının kayalık bir bölümünde buldu. Sağlık ekiplerinin incelemeleri sonucunda Ömer ve Fatma Ç.’nin hayatını kaybettiği belirlendi. Cenazeleri, ölüm nedenlerinin tespiti için Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığına gönderildi.