Dolar ve Euro Hafif Yükselişte: Faiz Kararı Bekleniyor

AnasayfaEkonomi

Dolar ve Euro Hafif Yükselişte: Faiz Kararı Bekleniyor

Dolar/TL 34,29, Euro/TL ise 37,49 seviyelerinde işlem görüyor. Piyasalar, Merkez Bankası’nın faiz kararını ve küresel gelişmeleri takip ediyor.

Paylaş

 

Dolar/TL, bugün 34,29 seviyesinde fiyatlanırken, Euro/TL 37,49 civarında işlem görüyor. İç piyasada Merkez Bankası’nın piyasa katılımcıları anketi ve ağustos ayı ödemeler dengesi verileri yakından izleniyor. Merkez Bankası’nın sıkılaştırma politikası doğrultusunda gecelik faizler, sadece bir gün politika faizi seviyesinde kaldıktan sonra yüzde 49,6 seviyelerinde dengelendi.

Faiz İndirimi Beklentileri Ertelendi

Merkez Bankası’nın faiz indirimi beklentileri, eylül ayı enflasyon verilerinin yüksek gelmesiyle aralık ayına ve sonrasına ötelendi. TCMB Başkanı Fatih Karahan, bankanın belirlediği kriterlerde alınacak daha fazla yol olduğunu ifade etti.

Küresel Piyasalar ABD Verilerine Odaklandı

ABD’de eylül ayı tüketici enflasyonu, çekirdek fiyatların yüzde 0,3 oranında artarak beklentileri aştığını gösterdi. Bu veri, Fed’in enflasyonla mücadelesinin duraksadığına işaret etti. Aynı zamanda, işsizlik maaşı başvuruları yılın en yüksek seviyesine çıkarak 258 bine ulaştı. Bu gelişmeler, Fed’in kasım ayında 50 baz puanlık faiz indirimi beklentilerini zayıflattı, ancak 25 baz puanlık indirim ihtimali yüzde 88 olasılıkla fiyatlandı.