Dolar 34,25 TL’den İşlem Görüyor! Piyasalar Enflasyon Verisine Odaklandı

AnasayfaEkonomi

Dolar 34,25 TL’den İşlem Görüyor! Piyasalar Enflasyon Verisine Odaklandı

Dolar/TL 34,25 seviyesinden işlem görüyor. Piyasaların odağında bu hafta ABD enflasyon verisi bulunurken, Euro ve sterlin kurlarında da düşüşler kaydedildi.

Paylaş

Dolar/TL 34,25 Seviyesinden İşlem Görüyor

Dolar/TL güne yükselişle başlamasının ardından 34,25 seviyesinde işlem görüyor. Bu hafta piyasaların ana gündeminde ABD’de açıklanacak olan enflasyon verisi bulunuyor.

Euro ve Sterlin Kurlarında Düşüş Yaşanıyor

Euro/TL yüzde 0,1 düşüşle 37,59’dan, sterlin/TL ise yüzde 0,2 kayıpla 45,9230’dan satılıyor. Dolar endeksi ise yatay seyirle 102,5 seviyesinde bulunuyor.

ABD Ekonomisindeki “Yumuşak İniş” Beklentisi Güçleniyor

ABD ekonomisinin “yumuşak iniş” yapabileceğine dair iyimserlik artıyor. Özellikle açıklanan istihdam verilerinin ardından resesyon endişeleri azalmış durumda. Bu hafta açıklanacak enflasyon verisi, varlık fiyatları açısından büyük önem taşıyor.

Fed’in Faiz İndirimi Beklentisi Artıyor

Para piyasalarında, Fed’in kasım ayında 25 baz puanlık faiz indirimi yapacağı beklentisi hakim. Ayrıca, jeopolitik gelişmeler de piyasalar tarafından yakından izleniyor ve buradan gelecek haberler varlık fiyatlarını etkileyebilir.

Dolar Endeksi Teknik Analizi

Bugün yurt içinde hazine nakit dengesi, yurt dışında ise Euro Bölgesi’nde perakende satışlar takip edilecek. Teknik olarak dolar endeksinde 102 seviyesi destek, 103 seviyesi ise direnç olarak öne çıkıyor.