Giresun’da ‘Beyazdan Maviye Yolculuk’ Projesi Hayata Geçiyor

AnasayfaYerel Haber

Giresun’da ‘Beyazdan Maviye Yolculuk’ Projesi Hayata Geçiyor

Ak Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, Göksu travertenleri ile Mavigöl arasında doğa turizmini geliştirecek yeni projelerin hayata geçirileceğini duyurdu.

Paylaş

 

Ak Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, Göksu travertenleri ile Mavigöl arasında hayata geçirilecek projeleri duyurdu. “Beyazdan Maviye Yolculuk” isimli projeyle Aksu Nehri kıyısında çeşitli turizm hizmet alanları oluşturulacak.

Turist Sayısı Artırılacak

Proje ile birlikte doğa turizmine yönelik aktiviteler sunulacak. Ali Temür, projeyle Göksu travertenleri ile Mavigöl arasında yeni cazibe merkezleri kazandırarak, mevcut turizm destinasyonunu zenginleştirmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Hobbit Evler Kurulacak

Proje kapsamında ahşap yürüyüş yolları, kemer köprüler, zipline, hobbit evler, tarihi su değirmeni, orman içi ipli yürüyüş alanları, ürün satış ve hizmet üniteleri, görsel ve sanatsal temalar gibi çeşitli alanlar inşa edilecek. Temür, bu sayede Giresun’un dört mevsim turizmine katkı sağlamayı ve bölgeye gelen turist sayısını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

DOKA Teşekkür

Ali Temür, projeye destek veren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti ve Doğu Karadeniz Ajansı’na (DOKA) teşekkür etti.