Bir Ayda 720 Yumurta Yiyen Öğrencinin Sonuçları Şaşırttı

AnasayfaSağlık

Bir Ayda 720 Yumurta Yiyen Öğrencinin Sonuçları Şaşırttı

Harvard öğrencisi Nick Norwitz, günde 24 yumurta tükettiği deneyde kolesterol seviyelerinin düştüğünü keşfetti. Bulguları, yumurtanın kolesterol üzerindeki etkilerine dair tartışmaları alevlendirdi.

Paylaş

 

Harvard Üniversitesi doktora öğrencisi Nick Norwitz, günde 24 yumurta tüketerek sıra dışı bir deney gerçekleştirdi. Amacı, yumurtanın kolesterol üzerindeki etkilerini araştırmaktı. Bir ay boyunca toplamda 720 yumurta yiyen Norwitz, elde ettiği sonuçlarla bilim dünyasında büyük bir yankı uyandırdı.

Kolesterol Teorisi Çürütüldü

Yaygın inanışa göre yüksek yumurta tüketiminin kolesterol seviyelerini artırması beklenirken, Norwitz’in deney sonuçları tam tersini gösterdi. Deney sonunda LDL yani “kötü” kolesterol seviyeleri %18 oranında azaldı. Bu bulgular, fazla yumurta tüketiminin zararlı olacağı teorisini çürüttü.

Bilim Dünyasında Tartışma Yarattı

Norwitz’in bulguları, kolesterol ve yumurta ilişkisine dair bilim dünyasında yeni tartışmalar başlattı. Yaygın teoriye göre, yumurtanın kalp hastalığı riskini artırabileceği düşünülüyordu. Ancak bu deney, diyetle alınan kolesterolün her zaman zararlı sonuçlar doğurmadığını gösterdi.

Uzmanlar Uyarıyor

Deneyin sonuçları her ne kadar şaşırtıcı olsa da uzmanlar, kolesterol sorunu yaşayan bireylerin diyetlerini değiştirmeden önce mutlaka doktorlarına danışmaları gerektiği konusunda uyarıyor.