Dolar/TL 34,14 Seviyesinde! Piyasalarda Gözler Powell’da

AnasayfaEkonomi

Dolar/TL 34,14 Seviyesinde! Piyasalarda Gözler Powell’da

Dolar/TL güne yatay bir başlangıç yaptı ve 34,1440 seviyesinden işlem görüyor. Küresel piyasalar ise Powell’ın açıklamalarını ve ABD büyüme verilerini yakından takip ediyor.

Paylaş

 

Dolar/TL, yeni güne yatay bir başlangıç yaparak 34,1440 seviyesinden işlem görmeye devam ediyor. Euro/TL ise yüzde 0,4 artışla 38,1900 seviyesine yükselirken, sterlin/TL yüzde 0,1’lik bir artışla 45,5960’tan alıcı buluyor.

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın yapacağı açıklamalar öncesinde karışık bir seyir gözlemleniyor. ABD ekonomisinde resesyon endişeleri ve Ortadoğu’da artan gerilim, yatırımcıların risk iştahını baskılamaya devam ediyor.

Fed’den Gelecek Sinyaller Bekleniyor

Para piyasalarındaki beklentilere göre, Fed’in yılsonuna kadar 75 baz puanlık faiz indirimi yapacağı öngörülüyor. Kasım ayında ise yüzde 61 ihtimalle 50 baz puanlık bir indirimin gerçekleşmesi bekleniyor.

OECD’den Küresel Büyüme Tahmini

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), dünya genelinde dezenflasyon sürecinin devam etmesi ve reel gelirlerdeki iyileşmeyle birlikte küresel ekonomi için 2024 büyüme tahminini yüzde 3,2’ye yükseltti.

Bugün Piyasada İzlenecek Veriler

Analistler, bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu özetinin ve haftalık para-banka istatistiklerinin izleneceğini belirtirken, yurt dışında ise ABD büyüme verileri, dayanıklı mal siparişleri ve Powell’ın açıklamalarının takip edileceğini vurguluyor.

 26 Eylül Perşembe Döviz Kurları