Döviz Kurları Bugün de Yatay Seyrediyor

AnasayfaEkonomi

Döviz Kurları Bugün de Yatay Seyrediyor

Dolar/TL 34,13 seviyesinde yatay seyrini sürdürürken, Euro/TL 38,25 civarında işlem gördü. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek ABD’de ekonomi programı hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Paylaş

 

Döviz piyasaları yeni güne yatay hareketlerle başladı. Dolar/TL kuru, 34 seviyesindeki sınırlı dalgalanmalarını sürdürürken, sabah saatlerinde 34,13 seviyesinden işlem gördü. Euro/TL ise 38,25 civarında el değiştirdi.

Mehmet Şimşek’ten Önemli Açıklamalar

ABD’de düzenlenen yatırımcı toplantılarına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin ekonomi programındaki ilerlemeleri ve öncelikleri yatırımcılara aktardı. Şimşek, dezenflasyon sürecinin başladığını ve 2025’te enflasyonun daha güçlü bir şekilde düşeceğini belirtti.

Fitch’in Faiz Beklentisi

Fitch Ratings, Merkez Bankası‘nın sıkı para politikasını sürdürmesini beklediklerini ifade etti. Ayrıca, 2025’in ilk çeyreğinde faiz indirimlerine başlanacağını öngördüklerini dile getirdi.

Hazine’nin Uluslararası Borçlanma Stratejisi

Bugün piyasalarda Hazine’nin 10 yıl vadeli eurobond ihracı ve geri alımları ile ilgili gelişmeler yakından izleniyor. Hazine, yılbaşından bu yana yaklaşık 7 milyar dolar borçlanma gerçekleştirdi. 2024-2026 vadeli tahviller, yeni ihraç edilecek tahvillerle değiştirilecek veya nakit karşılığı geri alınacak.

Merkez Bankası’ndan Likidite Adımları

Merkez Bankası, likidite fazlasını azaltma adımlarını sürdürüyor. Haftanın başında politika faizinin üzerine çıkan gecelik faiz dün %49,8 civarına geriledi. Likidite fazlası, yaklaşık 330 milyar TL olarak kaydedildi.