Trabzon’da Sel Sonrası Karadeniz Kahverengiye Döndü

AnasayfaYerel Haber

Trabzon’da Sel Sonrası Karadeniz Kahverengiye Döndü

Trabzon’da etkili olan sağanak sonrası derelerden akan çamurlu su, Karadeniz’in rengini değiştirdi. Sel felaketinde kaybolan Ali Kemal Demir’in arama çalışmaları sürüyor.

Paylaş

 

Trabzon’un doğu ilçelerinde etkili olan sağanak yağış, sel ve heyelanlara yol açtı. Derelerden taşan çamurlu su, Karadeniz’in rengini kahverengiye çevirdi. Arama çalışmaları ise devam ediyor.

12 Mahalle Afetten Etkilendi

Araklı, Sürmene ve Arsin ilçelerinde etkili olan sağanak, toplam 12 mahalleyi etkiledi. Sel ve heyelanlar nedeniyle 93 iş yeri ve 7 konut zarar gördü. Ayrıca, Araklı-Bayburt kara yolu ulaşıma kapandı.

Kayıp Vatandaş İçin Arama Çalışmaları

Sürmene ilçesinde yaşanan dere taşkını sırasında işitme engelli Ali Kemal Demir kayboldu. AFAD başta olmak üzere birçok ekibin katıldığı arama kurtarma çalışmaları sabahın ilk ışıklarıyla yeniden başladı.

Karadeniz’in Rengi Değişti

Sağanak sonrası derelerden taşan çamurlu su, Karadeniz’in rengini değiştirdi. Sürmene, Araklı ve Arsin ilçelerindeki sahillerde deniz kahverengiye döndü. Bu durum dronlarla havadan görüntülendi.

Hasar Tespit Çalışmaları Sürüyor

Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada, afetten etkilenen mahallelerde hasar tespit çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Henüz net bir zarara ulaşılamayan tarım arazilerinde de incelemeler devam ediyor.