Trabzon’u Sağanak Yağış Vurdu: Bir Kişi Sele Kapılıp Kayboldu!

AnasayfaYerel Haber

Trabzon’u Sağanak Yağış Vurdu: Bir Kişi Sele Kapılıp Kayboldu!

Trabzon’da aşırı yağışlar sel ve taşkınlara yol açtı. Sel sonrası kaybolan işitme engelli Ali Kemal Demir için arama çalışmaları devam ederken, bölgede hasar tespit çalışmaları da sürüyor.

Paylaş

 

Trabzon’un doğu ilçelerinde son 24 saatte metrekareye 160 kilogram yağış düştü. Araklı, Sürmene, Arsin ve Yomra’da sel ve taşkınlar meydana gelirken, birçok vatandaş mahsur kaldı ve araçlar suya kapıldı. Selin izleri gün ağarınca ortaya çıktı.

Arama Çalışmaları Sürüyor

Sürmene’nin Çavuşlu Mahallesi’nde camiye gitmek için evden çıkan ve kendisinden haber alınamayan işitme engelli Ali Kemal Demir’in arama çalışmaları AFAD ekipleri tarafından yoğun şekilde sürdürülüyor. Demir’e ait bir ayakkabı menfez yakınlarında bulundu. Arama kurtarma ekipleri bölgeyi taramaya devam ediyor.

Yollarda Su Birikintileri ve Taşkınlar

Sağanak yağışlar, Trabzon’un birçok ilçesinde su baskınlarına neden oldu. Araklı-Bayburt karayolu ulaşıma kapanırken, birçok araç suya gömüldü. Belediye ekipleri su tahliyesi ve yol temizliği çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Hastanede Tahliye Operasyonu

Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesi de selden etkilendi. Bahçesi suyla dolan hastanede, yoğun bakım ünitesindeki hastalar ve personel tahliye edildi. AFAD ve UMKE ekipleri, 38 hasta ve 30 personeli güvenli bir şekilde çevredeki hastanelere nakletti.

Hasar Tespit ve Temizlik Çalışmaları Devam Ediyor

Sel felaketinin ardından ilçelerde hasar tespit çalışmaları sürerken, bölge halkı sabahın ilk ışıklarıyla ev ve iş yerlerindeki balçığı temizlemeye başladı. Belediye ekipleri de yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, şehrin doğu ilçelerinde 28 mahalleden 265 ihbar aldıklarını belirtti. Mahallelerin birçoğuna ulaşımın kesildiği, ancak can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu ifade etti.