Instagram’a 18 Yaş Altı İçin Yeni Kısıtlamalar Geliyor

AnasayfaTeknoloji

Instagram’a 18 Yaş Altı İçin Yeni Kısıtlamalar Geliyor

Instagram, 18 yaş altı kullanıcılar için Ocak 2025’ten itibaren geçerli olacak gizlilik ve ebeveyn kontrolüne dayalı yeni hesap düzenlemeleri getiriyor.

Paylaş

 

Instagram, 18 yaş altı kullanıcılar için daha sıkı gizlilik önlemleri içeren bir hesap sistemine geçiyor. Bu yeni düzenleme, genç kullanıcıların güvenliğini artırmayı hedefliyor. Ocak 2025’ten itibaren Türkiye’de uygulanacak.

Genç Hesaplar Aktif Olacak

Instagram, 18 yaş altı kullanıcılar için “genç hesap” adını verdiği bir sistem oluşturacak. Bu hesaplar, genç kullanıcıların daha güvenli bir ortamda sosyal medya kullanmalarını sağlayacak. 16 yaş altı kullanıcılar için ise ek olarak ebeveyn kontrolü getirilecek.

Ebeveyn Kontrolü ve Gizlilik Ayarları

Yeni kurallara göre, 16 yaş altındaki kullanıcılar, hesaplarındaki kısıtlamaları kaldırmak için ebeveyn hesaplarına bağlanmak zorunda olacak. Ayrıca, genç hesap kullanıcılarının hesapları otomatik olarak gizli hale gelecek. Bu sayede, yalnızca onay verdikleri takipçilerle etkileşimde bulunabilecekler.

İçerik Filtrelemesi Geliyor

Instagram’da genç hesaplar için Keşfet ve Reels bölümlerindeki içerikler de filtrelenecek. Şiddet içeriği, kozmetik reklamları ve hassas içerikler bu gruba gösterilmeyecek.

Türkiye’de Ocak 2025’te Yürürlüğe Girecek

Meta’nın açıklamasına göre, genç hesap düzenlemesi Avrupa Birliği’nde 2024 sonunda, Türkiye’de ise Ocak 2025’te uygulanmaya başlanacak. 18 yaş altı kullanıcıların hesapları otomatik olarak genç hesaba dönüştürülecek, böylece gençler güvenli bir sosyal medya deneyimi yaşayacaklar.