Ehliyeti Olanlar Dikkat! Süre Azalıyor

AnasayfaGündem

Ehliyeti Olanlar Dikkat! Süre Azalıyor

Ehliyet yenileme süresi 31 Aralık 2024'te sona eriyor. Bu tarihe kadar yenilenmeyen ehliyetler için sürücüler 2025’ten itibaren 5 bin lira ek ödeme yapmak zorunda kalacak.

Paylaş

 

Eski tip ehliyetlerin yenilenmesi için belirlenen süre 31 Aralık 2024’te sona eriyor. Henüz başvuru yapmamış milyonlarca sürücü, bu tarihe kadar yeni tip ehliyet için başvuruda bulunmalı. Süre dolduktan sonra başvuru yapmayanlar, 2025 yılından itibaren 5 bin lira ek ödeme yapmak zorunda kalacak.

Ceza ile Karşılaşabilirsiniz

1 Ocak 2025’ten itibaren eski tip ehliyetlerini yenilemeyenler, B sınıfı ehliyet için belirlenen 5 bin 165 liralık harç, değerli kağıt bedeli ve vakıf payı ücretlerini tam olarak ödemek zorunda kalacak. Ayrıca bu süre zarfında ehliyetini yenilemeyenlerin belgeleri geçersiz hale gelecek ve araç kullanırken yaptırımlarla karşılaşacaklar.

Başvuru Yoğunluğu Uyarısı

Yetkililer, yılın son aylarında yaşanabilecek yoğunluktan dolayı vatandaşlara erken başvuru yapmaları gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Sürücü belgesi yenileme işlemleri için “nvi.gov.tr” üzerinden randevu alınabiliyor. Başvuru sürecinde geçici sürücü belgesi ile araç kullanımı da mümkün.

Ehliyet Yenileme İçin Gerekli Belgeler

Ehliyet yenilemek isteyen sürücülerin, eski ehliyetlerini ibraz etmeleri, sağlık raporu almaları ve 15 lira başvuru ücretini ödemeleri gerekiyor. Ayrıca, son 6 ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğraf ve MERNİS’te kayıtlı açık adres bilgileri sunulmalı.

Ekstra Ücret Ödememek İçin Başvurunuzu Erken Yapın

Başvuru süresi sona ermeden işlemlerini tamamlayan sürücüler, indirimli olarak 15 liraya ehliyetlerini yenileyebilecek.