Samsun’da Kahramanmaraşlı Aile Denizde Boğulma Tehlikesi Geçirdi

AnasayfaYerel Haber

Samsun’da Kahramanmaraşlı Aile Denizde Boğulma Tehlikesi Geçirdi

Kahramanmaraş’tan Samsun’a gelen 6 kişilik Ak ailesi, serinlemek için girdikleri denizde boğulma tehlikesi geçirdi. Aile, çevredekiler ve cankurtaranlar tarafından kurtarıldı.

Paylaş

 

Kahramanmaraş’tan Samsun’a çocuklarını fen lisesine kaydettirmek için gelen 6 kişilik Ak ailesi, Atakum ilçesi Türk-İş mevkiinde serinlemek amacıyla denize girdi. Bir süre sonra aile fertleri boğulma tehlikesi geçirdi.

Çevredeki vatandaşlar, durumu fark edip hemen yetkililere haber vererek yardıma koştu. Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı cankurtaranlar, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube Müdürlüğü ekipleri hızla olay yerine sevk edildi.

Vatandaşlar, çocuklardan 3’ünü sudan çıkarmayı başardı. Baba Mustafa, anne Emine ve çocukları Alper Ak ise cankurtaranlar tarafından denizden bilinci kapalı olarak kıyıya çıkarıldı.

Aile, 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi ile kentteki özel hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Ailenin, Kahramanmaraş’tan Samsun’a çocuklarını Aziz Atik Fen Lisesi’ne kaydettirmek için geldiği öğrenildi.