Dolar Yükseliyor! Gözler ABD İstihdam Verilerinde

AnasayfaEkonomi

Dolar Yükseliyor! Gözler ABD İstihdam Verilerinde

Dolar/TL yükseliyor, gözler ABD istihdam verilerinde. Fed kararları belirsizlik yaratıyor.

Paylaş

Dolar/TL ve Euro/TL bugün hafif bir yükselişle güne başladı. Dolar endeksi ise küresel piyasalardaki risk iştahının azalmasıyla hafif düşüş gösteriyor. Ancak yatırımcıların tüm dikkatleri, bugün açıklanacak olan ABD istihdam verilerine çevrildi.

Dolar/TL, güne artışla başlamasının ardından önceki kapanışının yüzde 0,2 üzerinde 34,03’ten işlem görüyor.

Euro/TL yüzde 0,1 yükselişle 37,8840’tan, sterlin/TL ise yatay seyirle 44,8750’den satılıyor.

ABD İstihdam Verileri ve Fed Kararları

ABD’de açıklanan son veriler, ekonominin beklenenden daha yavaşlayabileceği endişelerini artırdı. Bu durum, Fed’in faiz indirimi konusunda daha temkinli davranabileceği yönündeki görüşleri güçlendiriyor. Ancak bugün açıklanacak olan istihdam verileri, bu beklentileri değiştirebilir. Eğer istihdam verileri güçlü gelirse, Fed’in faiz indirimlerini daha hızlı bir şekilde yapmayacağı yönünde yorumlar yapılabilir.

Bugün Neler Olacak?

Bugün, hem yurt içinde hem de yurt dışında önemli ekonomik veriler açıklanacak. Yurt içinde hazine nakit dengesi ve Fitch Ratings’in Türkiye değerlendirmesi, yurt dışında ise Euro Bölgesi’nde büyüme, ABD’de tarım dışı istihdam, işsizlik oranı ve ortalama saatlik kazançlar takip edilecek. Bu veriler, hem küresel piyasaları hem de Türk Lirası’nı etkileyebilir.

Dolar Endeksi ve Teknik Analiz

Dolar endeksi, teknik olarak 102 seviyesinde direnç, 100 seviyesinde ise destek görüyor. Ancak, bugün açıklanacak veriler ve küresel piyasalardaki gelişmeler endekste önemli hareketliliğe neden olabilir.