SGK’dan Sahte IBAN SMS’lerine Karşı Uyarı

AnasayfaGündem

SGK’dan Sahte IBAN SMS’lerine Karşı Uyarı

SGK, GSS prim borçlarına ilişkin sahte IBAN numaralı SMS'lere itibar edilmemesi gerektiğini belirtti. Borç ödemeleri yalnızca resmi kanallardan yapılmalı.

Paylaş

 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), vatandaşları Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarına ilişkin sahte IBAN numaralı SMS’ler konusunda uyardı. SGK, bu tür mesajlara itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Dolandırıcılık Tehlikesi

SGK Van İl Müdürü Abidin Göksoy, bazı dolandırıcıların vatandaşları arayarak veya SMS göndererek GSS borçları olduğunu iddia ettiklerini ve IBAN numarası vererek ödeme talep ettiklerini belirtti. Göksoy, “Sosyal Güvenlik Kurumunun IBAN üzerinden GSS borcu ödeme uygulaması yok. Vatandaşlarımız, bu tür dolandırıcılıklara karşı dikkatli olmalı” dedi.

GSS Borçları Resmi Kanallardan Ödenmeli

Göksoy, GSS borcu olan vatandaşların ödemelerini yalnızca anlaşmalı bankalardan, internet ve mobil bankacılık kanallarından ya da e-Devlet üzerinden TC kimlik numarası ile yapmaları gerektiğini söyledi. Aksi takdirde, sahte IBAN numaralarına para gönderen vatandaşların dolandırıcılıkla karşılaşabileceğini belirtti.