Giresun’da Yaylada Kaybolan Yaşlı Kadın Saatler Sonra Bulundu

AnasayfaYerel Haber

Giresun’da Yaylada Kaybolan Yaşlı Kadın Saatler Sonra Bulundu

Giresun’un Espiye ilçesinde, Karaocavık Yaylası'nda kaybolan 80 yaşındaki Alzheimer hastası Fatma Şahin, saatler süren arama çalışmaları sonucunda sağ olarak bulundu ve ailesine teslim edildi.

Paylaş

 

Giresun’un Espiye ilçesindeki Karaocavık Yaylası’nda 80 yaşındaki Alzheimer hastası Fatma Şahin, eve dönmemesi üzerine ailesini endişelendirdi. Aile, kadının kaybolduğunu fark edince hemen güvenlik güçlerine ihbarda bulundu.

Ekipler Harekete Geçti

İhbar üzerine jandarma, AKUT ve AFAD ekipleri, yaylada arama çalışmalarına başladı. Ekipler, yaşlı kadını bulmak için geniş bir alanda arama faaliyetlerini yürüttü.

Sağlık Kontrolünden Geçirildi

Yoğun aramalar sonucunda, AKUT gönüllüsü tarafından bulunan Fatma Şahin, ilk sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra ailesine teslim edildi. Sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen kadın, güvenli bir şekilde evine geri döndü. Ailesi, kadının bulunmasında emeği geçen tüm ekiplere teşekkür etti.

Alzheimer Hastalarına Dikkat

Uzmanlar, Alzheimer hastalarının özellikle yalnız bırakılmamaları gerektiğine vurgu yaparak, bu tür durumların yaşanmaması için ailelerin daha dikkatli olmasını öneriyor. Yaşlıların güvenliğini sağlamak için çeşitli önlemler alınması gerektiğine dikkat çekiliyor.

Ekiplerden Uyarı

Bölgedeki güvenlik güçleri ve arama kurtarma ekipleri, bu tür olayların tekrar yaşanmaması adına vatandaşların yaylalarda dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Özellikle yaşlı ve hasta bireylerin güvenliği için alınacak küçük önlemler, büyük riskleri ortadan kaldırabilir.