Dolar ve Euro Kuru 13 Ağustos’ta Düşüşte: Gözler ABD Verilerinde

AnasayfaEkonomi

Dolar ve Euro Kuru 13 Ağustos’ta Düşüşte: Gözler ABD Verilerinde

Dolar/TL ve euro/TL güne düşüşle başladı. TCMB ve Hazine'nin açıklamaları ile ABD verileri piyasaları yönlendirecek.

Paylaş

Dolar ve Euro Kuru Haftaya Düşüşle Başladı

Döviz kurları, yeni haftanın ikinci gününe düşüşle başladı. Dolar/TL, güne yüzde 0,08 düşüşle 33,55 civarında işlem görürken, Euro/TL ise 36,71 seviyesinde bulunuyor.

Piyasalar ABD Verilerini Takip Ediyor

Bugün ABD’de açıklanacak olan üretici fiyatları verisi ve yarın açıklanacak olan temmuz ayı kişisel tüketim harcamaları endeksi (PCE), Fed’in gelecekteki faiz adımları hakkında ipuçları verebilir. Piyasalar, Fed’in eylülde 25 ya da 50 baz puanlık bir faiz indirimi yapıp yapmayacağı konusunda ikiye bölünmüş durumda.

TCMB ve Hazine’den Açıklamalar

Bugün iç gündemde Haziran ayı ödemeler dengesi verileri ve temmuz ayı konut satış istatistikleri yer alıyor. Hazine ise dört yıl vadeli TLREF endeksli ve sabit kuponlu tahvillerin yeniden ihracı ve 2 yıl vadeli kira sertifikasının doğrudan satışını gerçekleştirecek.

Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında bugün yapılacak Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı eylem planı, 2024-2028 Türkiye uluslararası doğrudan yatırım stratejisi ve Yeni Orta Vadeli Program ele alınacak.

13 Ağustos Salı Döviz Kurları