MSB Acı Haberi Duyurdu: Pençe-Kilit Harekatı’nda Bir Şehidimiz Var!

AnasayfaGündem

MSB Acı Haberi Duyurdu: Pençe-Kilit Harekatı’nda Bir Şehidimiz Var!

Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit Harekatı'nda Piyade Astsubay Çavuş Habip Murat Alp, açılan taciz ateşi sonucu şehit oldu.

Paylaş

 

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit Harekatı’nda Piyade Astsubay Çavuş Habip Murat Alp’in şehit düştüğünü açıkladı.

Taciz Ateşi Sonucu Şehit Oldu

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde arama-tarama faaliyeti sırasında açılan taciz ateşi sonucunda Piyade Astsubay Çavuş Habip Murat Alp’in şehit olduğu belirtildi. Bakanlık, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz” ifadelerini kullandı.

Bakan Güler’den Başsağlığı Mesajı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de bakanlığın sosyal medya hesabından yayımladığı başsağlığı mesajında, “Kahraman silah arkadaşımız 7 Ağustos 2024 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim” dedi.

Kırşehir’e Şehit Ateşi Düştü

Piyade Astsubay Çavuş Habip Murat Alp’in (25) memleketi Kırşehir’de yaşayan ailesine acı haber verildi. Şehidin annesi Bahriye Kaygusuz, oğlunun şehadet haberiyle gözyaşlarına boğuldu. Haberi duyan akrabalar ve komşular eve akın etti. Şehit evine ve bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.

Babasını Kovid-19’dan Kaybetmişti

Şehidin babası Ömer Alp’in 2021 yılında koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi. Şehit Piyade Astsubay Çavuş Habip Murat Alp, Çiçekdağı ilçesinde düzenlenecek askeri törenle son yolculuğuna uğurlanacak.