Erdal Beşikçioğlu’ndan Şaşırtan Proje: Sokak Köpekleri Belediye Görevlisi Olacak!

AnasayfaGündem

Erdal Beşikçioğlu’ndan Şaşırtan Proje: Sokak Köpekleri Belediye Görevlisi Olacak!

Etimesgut Belediyesi, sokak köpeklerini toplayıp barınaklarda tutmak yerine onları rehabilite ederek belediyede görevlendirecek.

Paylaş

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, sokak hayvanlarının katledilmesine izin vermeyeceklerini ve onları belediyede görevlendireceklerini açıkladı. Beşikçioğlu, belediyenin bekçiye ihtiyacı olan onlarca binası olduğunu belirterek, bu can dostlarını bu binalarda görevlendireceğini ifade etti.

Barınaklar Rehabilitasyon Merkezine Dönüşecek

Etimesgut Belediyesi’nin barınaklarının artık bir rehabilitasyon ve eğitim merkezine dönüşeceğini belirten Beşikçioğlu, köpeklerin toplanmayacağını, hayvanseverler tarafından getirileceğini söyledi.

Hayvan Hastanesi Ankara Üniversitesi ile İş Birliği Yapacak

Hayvan hastanesiyle ilgili yaşanan sorunlar nedeniyle Ankara Üniversitesi Veterinerlik Bölümü ile iş birliği yapılacağını açıklayan Beşikçioğlu, bu sayede ilçedeki saldırgan hayvanların rehabilite edileceğini ve ilçenin örnek bir yer olacağını umduğunu belirtti.

Eski Yönetim Hesapları İnceleniyor

Beşikçioğlu, önceki dönem Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün hesaplarının incelendiğini ve müdürün görevden alındığını da sözlerine ekledi.

Proje Hayvanseverler Tarafından Beğeniyle Karşılandı

Etimesgut Belediyesi’nin bu projesi, hayvanseverler tarafından büyük bir beğeniyle karşılandı. Sokak hayvanlarına yönelik bu duyarlı yaklaşım, diğer belediyelere de örnek olması bekleniyor.