Döviz Kurları Yatay Seyirde: Merkez Bankası Kararı Bekleniyor!

AnasayfaEkonomi

Döviz Kurları Yatay Seyirde: Merkez Bankası Kararı Bekleniyor!

Dolar ve euro, Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesinde yatay seyir izliyor. Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı da yakından takip ediliyor.

Paylaş

23 Temmuz 2024 sabahı itibarıyla dolar kuru 32,93 TL, euro kuru ise 35,90 TL seviyelerinde seyrediyor. Dolar, bir önceki güne göre yüzde 0.06 yükselişle güne başladı. Piyasalar, Merkez Bankası’nın faiz kararı ve Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısına odaklanmış durumda.

Merkez Bankası Faiz Kararı Beklentisi

Merkez Bankası’nın bugün yapacağı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutması bekleniyor. Ancak piyasadaki likidite fazlalığına yönelik adımlar atılabileceği de konuşuluyor. Faiz kararının açıklanmasıyla birlikte döviz kurlarında dalgalanma yaşanabilir.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Bugün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında gerçekleştirilecek EKK toplantısı da yakından takip ediliyor. Toplantıda Orta Vadeli Program (OVP) tedbirlerinin değerlendirilmesi ve 2025-2027 yıllarını kapsayan güncel OVP hazırlık süreci ele alınacak. Toplantı sonuçlarının piyasalar üzerinde etkisi olması bekleniyor.

Yatırımcılar Ne Yapmalı?

Döviz kurlarındaki belirsizlik nedeniyle yatırımcıların temkinli olması ve piyasaları yakından takip etmesi öneriliyor. Uzmanlar, risk yönetimi ve portföy çeşitlendirmesi gibi stratejilerle olası dalgalanmalara karşı hazırlıklı olunması gerektiğini vurguluyor.

23 Temmuz Salı Döviz Kurları