2024 YKS Sonuçları Açıklandı: Tercih Heyecanı Başladı!

AnasayfaEğitim

2024 YKS Sonuçları Açıklandı: Tercih Heyecanı Başladı!

ÖSYM, 2024 YKS sonuçlarını açıkladı. Adaylar sonuçlarını ÖSYM'nin internet sitesinden öğrenebilir.

Paylaş

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarını bugün açıkladı. Milyonlarca adayın merakla beklediği sonuçlara, ÖSYM’nin “https://sonuc.osym.gov.tr” adresinden T.C. kimlik numarası ve şifre ile ulaşılabiliyor.

İstanbul’dan 5 Birinci Çıktı

YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte dereceye giren öğrenciler de belli oldu. İstanbul’dan 5 adayın birincilik elde ettiği sınavda, TYT birincisi Süleyman Mete Genç olurken, AYT’de sayısal, sözel ve eşit ağırlık alanlarında farklı öğrenciler birincilik elde etti. YDT’de ise Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde farklı öğrenciler birinci oldu.

Tercih Süreci Başladı

YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih heyecanı da başladı. Adaylar, sonuçlarına göre tercih işlemlerine başlayacak. ÖSYM, tercih işlemleri için Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Tercih Kılavuzu’nu da internet sitesinden yayımlayacak.

MEB’den Velilere ve Adaylara Destek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yıl ilk kez YKS tercih sürecinde ailelere rehberlik etmek amacıyla “Tercih Süreci Ebeveyn Kılavuzu” hazırladı. Kılavuzda tercih süreci, üniversiteler, burs olanakları ve sıkça sorulan sorular gibi konular yer alıyor. Ayrıca MEB, adaylara üniversiteye yerleştirme sürecinde destek olması amacıyla rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlar aracılığıyla “tercih danışmanlığı” hizmeti de sunacak.

YÖK Başkanı’ndan Tercih Önerileri

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, adaylara tercih yaparken ilgi alanlarına ve yeteneklerine uygun programlara yönelmelerini tavsiye etti. Özvar ayrıca, yapay zeka gibi yeni açılan bölümlerin de değerlendirilmesini önerdi.