Skandal Savunma: “Türkiye’de Kadın Cinayetleri Kadınların Kışkırtmasıyla Oluyor”

AnasayfaAsayis

Skandal Savunma: “Türkiye’de Kadın Cinayetleri Kadınların Kışkırtmasıyla Oluyor”

Ankara Polatlı'da 2022'de öldürülen Tülay Güçevin cinayetinde katil zanlısına ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Mahkemeyi şaşırtan ise müdafiinin, "Türkiye'de kadın cinayetlerinin yüzde 80'i 90'ı kadınların kışkırtmasıyla oluyor" şeklindeki skandal ifadeleri oldu.

Paylaş

2022 yılında Ankara Polatlı’da cansız bedeni yol kenarında bulunan Tülay Güçevin’in ölümüyle ilgili olarak gözaltına alınan Celalettin Safa Durukan, “canavarca hisle ve kadına karşı kasten öldürme” suçundan yargılanıyordu. Güçevin’in vücudunda bulunan darp izleri, cinayetin vahşetini gözler önüne sermişti.

Mahkeme Kararı: Ağırlaştırılmış Müebbet

Dava sürecinde suçunu reddeden Durukan’a, önceki gün görülen karar duruşmasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti, sanık hakkında hiçbir indirim uygulamadı.

Avukat Baykal: “İçimiz Buruk Bir Sevinç Yaşıyoruz”

Duruşmada hazır bulunan Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği avukatlarından Hediye Gökçe Baykal, karar sonrası yaptığı açıklamada, “Sanık yargılama boyunca suçsuzluğunu iddia etse de deliller Durukan’ın cinayeti işlediğini açıkça gösteriyordu” dedi. Baykal, müdafinin kadınları suçlayıcı savunmasına da tepki göstererek, adaletin yerini bulmasından dolayı buruk bir sevinç yaşadıklarını ifade etti.

Savunma Tarafından Şok Edici İfadeler

Duruşmada dikkat çeken bir diğer nokta ise sanık müdafiinin, “Türkiye’de kadın cinayetlerinin yüzde 80’i 90’ı kadınların kışkırtmasıyla oluyor” şeklindeki skandal ifadeleri oldu. Bu sözler, kadın hakları savunucuları ve kamuoyu tarafından büyük tepkiyle karşılandı.