Şiddetli Yağış Ordu’da Can Aldı!

AnasayfaYerel Haber

Şiddetli Yağış Ordu’da Can Aldı!

Ordu'nun İkizce ve Çaybaşı ilçelerinde etkili olan şiddetli yağış sonrası sel felaketinin yaraları sarılmaya çalışılıyor.

Paylaş

Ordu’da dün etkili olan şiddetli yağışın ardından İkizce ve Çaybaşı ilçelerinde temizlik ve hasar tespit çalışmaları başlatıldı. Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin ekipleri, selin neden olduğu hasarı gidermek ve bölgeyi normale döndürmek için yoğun çaba sarf ediyor.

Heyelan Nedeniyle Kapanan Yol Ulaşıma Açıldı

Sel felaketinin ardından heyelan nedeniyle ulaşıma kapanan İkizce-Ünye kara yolu, yürütülen çalışmalar sonucunda yeniden açıldı. Bu sayede bölgedeki ulaşım normale dönmeye başladı.

Hasar Tespit Çalışmaları Sürüyor

İkizce Belediye Başkanı Osman Kaygı, yaptığı açıklamada, zarar gören tarım arazileri ve yapılara yönelik hasar tespit çalışmalarının AFAD tarafından yürütüldüğünü belirtti. Belediye ve Kaymakamlık olarak bu çalışmalara destek verdiklerini ifade eden Kaygı, çalışmaların kısa sürede tamamlanmasının beklendiğini söyledi.

Metrekareye 186,7 Kilogram Yağış Düştü

Ordu Valiliği’nin açıklamasına göre, İkizce ilçesinde metrekareye 186,7 kilogram yağış düştü. Çaybaşı ilçesinde ise bu rakam 78,43 kilogram olarak kaydedildi. Şiddetli yağış nedeniyle Çaybaşı’nda 83 yaşındaki Hatice Kocakoç hayatını kaybetti.