Meteorolojiden Batı Karadeniz’e Sağanak Uyarısı! Şiddetli Olacak!

AnasayfaGündem

Meteorolojiden Batı Karadeniz’e Sağanak Uyarısı! Şiddetli Olacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün yurdun büyük bölümünde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Marmara, Ege ve Batı Karadeniz'de yağışlar kuvvetli olacak.

Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) son tahminlerine göre, bugün yurdun kuzeybatısından başlayacak olan yağışlı hava, Marmara Bölgesi’ni etkisi altına aldıktan sonra ülkenin büyük bölümüne yayılacak. Yağışların hafta sonu da devam etmesi beklenirken, batı ve iç kesimlerde hava sıcaklıklarında birkaç derece düşüş görülecek.

Marmara ve Batı Karadeniz’de Kuvvetli Yağış Uyarısı

Yağışların özellikle Marmara’nın güneyi, Ege’nin kuzeyi ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Meteoroloji, bu bölgelerde yaşayan vatandaşları ani sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Hava Sıcaklıkları Düşecek

Yağışlı havanın etkisiyle batı ve iç bölgelerde hava sıcaklıkları birkaç derece azalacak. Ancak doğu bölgelerinde sıcaklıklar 3-5 derece artış gösterecek.

Hangi Bölgelerde Yağış Bekleniyor?

Meteoroloji’nin tahminlerine göre; Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz, Eskişehir, Çankırı, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars çevreleri ile Ankara’nın kuzey ve batı ilçelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.