İzmir’de 16 Yangının 11’i Kontrol Altında! Sebep Sigara İzmariti!

AnasayfaTürkiye

İzmir’de 16 Yangının 11’i Kontrol Altında! Sebep Sigara İzmariti!

İzmir'de çıkan çok sayıda yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı. Çeşme'deki yangının sebebi sigara izmariti olarak tespit edildi.

Paylaş

İzmir’de dün 8’i orman, 8’i kırsal alanda olmak üzere toplam 16 yangın çıktı. Yoğun müdahaleler sonucu yangınların 11’i kontrol altına alındı.

Havadan ve Karadan Yoğun Mücadele

Yangınlara 11 uçak, 27 helikopter, 171 arazöz ve iş makinesi, 972 personel ile müdahale edildi. Gece görüşlü helikopterler de söndürme çalışmalarında görev aldı.

Bakan Yumaklı’dan Açıklama: Çeşme Yangınının Sebebi Sigara İzmarit

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir’deki tüm yangınların kontrol altına alındığını duyurdu. Bakan Yumaklı, Çeşme’deki yangının sigara izmariti nedeniyle çıktığını ve Menderes ile Çeşme’deki yangınlarla ilgili gözaltıların olduğunu açıkladı.

Tahliyeler Gerçekleştirildi

Yangınlar nedeniyle bazı bölgelerde tedbir amaçlı tahliyeler yapıldı. Kuşadası’nda 2 otel ve bazı evler boşaltılırken, Selçuk Belediyesi’ne ait hayvan barınağı da tahliye edildi.

Diğer Bölgelerdeki Yangınlar

Balıkesir Susurluk, İzmir Selçuk ve Menderes’teki yangınlara müdahaleler devam ederken, Susurluk’taki yangının enerjisi düşürüldü. Karaman, Çanakkale, Edirne, Ankara ve Bingöl’deki yangınlar ise kontrol altına alındı.