Koç Üniversitesi 30. Mezuniyet Töreninde Büyük Kutlama

AnasayfaGündem

Koç Üniversitesi 30. Mezuniyet Töreninde Büyük Kutlama

Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampüsü'nde düzenlenen 30. Mezuniyet Töreni'nde, 1488 öğrenci diplomasını aldı. Detaylar haberimizde.

Paylaş

Koç Üniversitesi, bu yıl 1488 öğrencisinin lisans ve lisansüstü eğitimlerini tamamladığı büyük bir törenle mezun etti. Rumelifeneri Kampüsü’nde gerçekleştirilen törende öğrenciler, hayatlarının yeni bir dönemine adım attılar.

Ödüller ve Konuşmalar

Tören, Matematik Bölümü’nden Kerem Başol, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği Çift Anadal Programı öğrencisi Mete Erdoğan ile Psikoloji Bölümü’nden Lila Naz Güneş’in birincilikleriyle başladı. Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Nur Yalman, genç mezunlara hitaben yaptığı konuşmada, dürüstlük ve üretkenlik vurgusu yaptı. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Metin Sitti ise mezunlara, hayallerinin peşinden gitmeleri ve özgürlüğü doğru kullanmaları tavsiyesinde bulundu.

Aleksis Çipras’ın Konuşması

Törenin konuk konuşmacısı Yunanistan eski Başbakanı Aleksis Çipras, gençlere hitaben yaptığı konuşmada, dünyanın değişen koşullarında ilkelerini korumaları gerektiğini ve cesur olmalarını öğütledi. Çipras, teknolojinin getirdiği yeni fırsatları ve zorlukları vurgulayarak, gençlerin bu değişim sürecinde nasıl ilerleyeceklerini düşünmeleri gerektiğini belirtti.

İleriye Bakış

Mezuniyet töreni, Koç Üniversitesi’nin eğitimdeki mükemmelliği ve öğrencilerine sağladığı ilhamla anlam kazandı. Mezunlar, aldıkları eğitimle Türkiye ve dünya için yeni bilgi ve ürünlerin öncüsü olmayı hedefliyor.