Türkiye Avrupa’nın En Yoğun Hava Trafiğine Sahip Ülkesi

AnasayfaGündem

Türkiye Avrupa’nın En Yoğun Hava Trafiğine Sahip Ülkesi

Türkiye, günlük 3.894 uçuşla Avrupa'nın en yoğun hava trafik ülkeleri arasında yer alıyor. İstanbul Havalimanı ise Avrupa'nın en yoğun havalimanı.

Paylaş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı’nın (Eurocontrol) yayımladığı Avrupa Havacılık Genel Bakış Raporu’nu değerlendirdi. Bakan Uraloğlu, 17-23 Haziran tarihleri arasındaki hava trafik istatistiklerine göre Türkiye’nin, Avrupa’da en yoğun hava trafiğine sahip ülkeler arasında günlük 3.894 uçuş ortalaması ile 6. sırada yer aldığını belirtti.

İstanbul Havalimanı Avrupa’nın En Yoğun Havalimanı

İstanbul Havalimanı, günlük ortalama 1.520 uçuş ile Avrupa’nın en yoğun havalimanı olma unvanını koruyor. Bakan Uraloğlu, İstanbul Havalimanı’nın küresel ölçekte de dikkat çektiğini belirterek, “17-23 Haziran tarihleri arasında dünya genelinde ortalama 768 günlük uçak kalkışı ile İstanbul Havalimanı 7. sırada yer aldı” dedi.

Antalya Havalimanı da Öne Çıkıyor

Antalya Havalimanı, günlük ortalama 992 uçuş ile Avrupa’nın en yoğun 8. havalimanı olarak öne çıkıyor. Bakan Uraloğlu, Antalya Havalimanı’nın Rome Fiumicino ve Munich Havalimanlarını geride bıraktığını vurguladı. “2019 yılının aynı dönemi ile kıyaslandığında, İstanbul Havalimanı günlük uçuş sayısında %21, Antalya Havalimanı ise %12 artış kaydetti” diye ekledi.

Türk Hava Sahası En Verimliler Arasında

Türk hava sahası, uçuş başına 0.5 dakikanın altındaki gecikme süresi ile Avrupa’nın en verimli hava sahalarından biri olarak öne çıkıyor. Bakan Uraloğlu, “Ulaştırma alanında yaptığımız yatırımlar sayesinde Avrupa ve dünya genelinde önemli bir konuma ulaştık” ifadelerini kullandı.

Türkiye, hava trafiğinde sağladığı başarılar ve gerçekleştirdiği yatırımlar ile Avrupa’nın önde gelen ülkelerinden biri olmaya devam ediyor.