Samsun’da Kadın Emeği Göz Nuru Sergileniyor!

AnasayfaGündem

Samsun’da Kadın Emeği Göz Nuru Sergileniyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin "Sanata Yolculuk" sergisinde kadınların el emeği göz nuru ürünlerini görebilirsiniz. Sergi 27-28 Haziran ve 5-6 Temmuz tarihlerinde ücretsiz.

Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Sanata Yolculuk” sergisi, 27-28 Haziran tarihleri arasında Samsun Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salon’da ve 5-6 Temmuz tarihleri arasında da Saathane Meydanı’nda ziyaretçilerini bekliyor.

Kadın Gücüne Destek

Samsun Büyükşehir Belediyesi, kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik hayatta güçlenmelerine büyük önem veriyor. Bu kapsamda düzenlenen el sanatları kurslarına katılan kadınlar, bir yıl boyunca emek vererek ürettikleri el işi ürünlerini bu sergide sanatseverlerle buluşturuyor.

Sergide Neler Var?

Takı tasarımı, sepet örücülüğü, amigurumi, seramik, mozaik, çini, halı ve kilim dokuma, giyim atölyesi, el nakışları, ahşap boyama, tığ ve şiş örücülüğü gibi geniş bir yelpazede hazırlanan el emeği ürünler sergide yer alıyor.

Başkan Doğan’dan Mesaj

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Sanata Yolculuk” sergisi ile ilgili şunları söyledi: “Kadınlarımızın her alanda güçlenmesine önem veriyoruz. Bu sergimiz de bir emeğin dışa vurumu olarak görülebilir. Kadınlarımızın bu değerli eserleri, sadece sanatsal bir ifade olarak değil aynı zamanda hayatlarına kattığı derin anlam ve katkılarla da önem taşıyor. El emeği göz nuruyla ürettikleri her bir eser onların potansiyellerini keşfetmelerine, becerilerini geliştirmelerine ve ekonomik anlamda güçlenmelerine olanak sağlıyor.”

Sergiyi Ziyaret Edin!

Eğer el sanatlarına ilgi duyuyorsanız ve kadın emeğini desteklemek istiyorsanız, “Sanata Yolculuk” sergisini kaçırmayın! Sergi, Samsun’da 27-28 Haziran ve 5-6 Temmuz tarihlerinde ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.