Çalışma Bakanı Asgari Ücret Zammı Tartışmalarına Son Noktayı Koydu!

AnasayfaGündem

Çalışma Bakanı Asgari Ücret Zammı Tartışmalarına Son Noktayı Koydu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ara zam yapılmayacağını açıkladı. Yeni asgari ücret için aralık ayında karar verilecek.

Paylaş

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. AKP Grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Işıkhan, asgari ücrete ara zam yapılmayacağını belirtti.

Yeni Asgari Ücret Aralıkta Belirlenecek

Bakan Işıkhan, asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı sorusuna, “Yeni asgari ücret için aralıkta bir araya geleceğiz” yanıtını verdi. Işıkhan ayrıca, “Emekliye refah payı gündemimizde yok” dedi.

Enflasyonla Mücadele Öncelikli

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, asgari ücrete önümüzdeki ay artış yapılmayacağını, hükümetin enflasyonla mücadeleyi önceliklendirdiğini söyledi. Dağ, “Esas mücadelemiz enflasyonu düşürmek” dedi.

Geçmiş Yıllarda Ara Zamlar Yapıldı

Enflasyonun hızla yükselmesi nedeniyle 2022 ve 2023 yıllarında asgari ücrete temmuz aylarında ara zam yapıldı. 2022’de asgari ücret ocak ayında 4 bin 253 TL’den, temmuz ayında 5 bin 500 TL’ye çıkarıldı. 2023’te ise ocak ayında 8 bin 506 TL olarak belirlenen asgari ücret, temmuz ayında 11 bin 402 TL’ye yükseltildi. 2024 ocak ayında ise asgari ücret yüzde 49 artışla 17 bin 2 TL’ye çıkarıldı.