Türk Kızılay’dan Depremzede 532 Çocuğa Yetim Desteği

AnasayfaGündem

Türk Kızılay’dan Depremzede 532 Çocuğa Yetim Desteği

Türk Kızılay, Yetim Destek Programı'yla deprem bölgesinde 532 çocuğa harçlık, eğitim ve psikososyal destek sağlıyor.

Paylaş

Türk Kızılay, ebeveyn kaybı yaşayan çocuklara yönelik Yetim Destek Programı ile deprem bölgesinde 532 ihtiyaç sahibi çocuğa kapsamlı destek sağlıyor. Program, harçlık ve öğrenim desteğinin yanı sıra sosyal etkinlikler, mentorluk, kariyer danışmanlığı ve psikososyal destek hizmetleri sunarak çocukların yanında oluyor.

Türkiye Genelinde Destek

Türkiye genelinde doğal afetler, savaş, hastalık gibi sebeplerle babasını kaybetmiş çocuklar ve annelerine yönelik Yetim Destek Programı, 2021 yılından beri uygulanıyor. Türk Kızılay, ülke genelinde 23 ilde toplam 876 çocuk ve gence destek veriyor. Program, yetim çocukların hayatına uzun vadeli olumlu etkiler sunmak amacıyla tasarlanmış ve çok yönlü bir yaklaşımla yürütülüyor.

Türk Kızılay

23 Yaşına Kadar Süren Destek

Yetim Destek Programı, 6 Şubat depremlerinden etkilenen 6 ilde yaşayan 532 çocuğa düzenli olarak yardım sağlıyor. Kızılay, her çocuk için aylık 2 bin lira ödeme yapıyor ve bu destekler çocuklar 23 yaşına gelene kadar devam ediyor. Programda, çocukların ve annelerinin ilgi alanlarına yönelik eğitim ve staj programları yoluyla istihdam olanakları yaratılması da hedefleniyor.

18 Milyon Lira Yardım

Program kapsamında Kızılay, düzenli yardımların yanı sıra tek seferlik nakdi yardımlar da sunuyor. Bugüne kadar 3 bin 253 çocuğa yaklaşık 18 milyon lira nakdi destek sağlandı. Anne ve çocukları ön planda tutan bu program, 2030 yılına kadar yaygınlaştırılmayı hedefliyor.

Geleceğe Umut Işığı

Türk Kızılay’ın Yetim Destek Programı, ebeveyn kaybı yaşayan çocuklara sadece maddi değil, aynı zamanda psikososyal destek de sağlayarak onların geleceğe umutla bakmalarına yardımcı oluyor. Bu program sayesinde çocuklar, ihtiyaç duydukları her alanda destekleniyor ve hayata daha güçlü bir şekilde hazırlanıyor.