Bayramda Demiryolu Kullanımı Rekor Kırdı

AnasayfaGündem

Bayramda Demiryolu Kullanımı Rekor Kırdı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 Kurban Bayramı'nda demiryolu sistemlerinden toplam 7 milyon 519 bin 428 vatandaşın faydalandığını açıkladı. Detaylar haberimizde!

Paylaş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 Kurban Bayramı süresince Türkiye genelinde demiryolu sistemlerinden büyük bir kullanım artışı yaşandığını duyurdu. Bayram tatili boyunca Yüksek Hızlı Trenler, Anahat ve Bölgesel Trenler ile kent içi raylı sistemlerden toplam 7 milyon 519 bin 428 vatandaşın seyahat ettiği belirtildi.

Yüksek Hızlı Trenlerde Rekor Taşıma

Bakan Uraloğlu, 14-22 Haziran tarihleri arasında Yüksek Hızlı Tren hatlarında toplam 326 bin 819 yolcunun taşındığını ve 14 Haziran’da 39 bin 962 yolcu ile en yüksek taşıma rekorunun kırıldığını açıkladı. Ankara-İstanbul ve Ankara-Konya parkurlarında ek seferler ve vagon artışı yapılarak kapasite artırımı sağlandığına da değindi.

Kent İçi Raylı Sistemlerde Yoğun Kullanım

Marmaray, İzban ve Başkentray gibi İstanbul ve Ankara’daki kent içi raylı sistemlerin de yoğun talep gördüğünü belirten Bakan Uraloğlu, Marmaray’ın 4 milyon 152 bin 909, İzban’ın 1 milyon 938 bin 664 ve Başkentray’ın ise 492 bin 13 vatandaş tarafından kullanıldığını açıkladı.

Demiryolu

Anahat ve Bölgesel Trenlerde Artan Talep

Bayram süresince anahat ve bölgesel trenlerde de ek vagonlarla kapasite artırımı yapıldığını vurgulayan Bakan Uraloğlu, toplam 327 bin 980 yolcunun bu trenlerle seyahat ettiğini ifade etti. İzmir Mavi, Doğu, Güney/Van Gölü gibi trenlerde de pulman ve yataklı vagonların ilave edildiğini belirtti.

İstanbul’da Ücretsiz Hizmet

İstanbul’da Marmaray, Halkalı-Bahçeşehir, Sirkeci-Kazlıçeşme ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hatlarının bayram süresince ücretsiz hizmet verdiğini hatırlatan Bakan Uraloğlu, bu hizmetlerin toplamda 4 milyon 433 bin 952 yolcu tarafından kullanıldığını aktardı.

Başkentray ve İzban Yoğunluğu

Ankara’da Başkentray’ın 492 bin 13, İzmir’de ise İzban’ın 1 milyon 938 bin 664 yolcu ile yoğun bir şekilde kullanıldığını söyleyen Bakan Uraloğlu, demiryolu sistemlerinin bayram boyunca sağladığı etkin ve güvenli taşımacılığa vurgu yaptı.