Giresun Dereli’nin Doğal Güzellikleri Bayramda Yoğun İlgi Gördü

AnasayfaYerel Haber

Giresun Dereli’nin Doğal Güzellikleri Bayramda Yoğun İlgi Gördü

Giresun'un incisi Dereli, doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistleri cezbetti. Göksu Travertenleri ve Mavigöl, bayram tatilinin gözde mekanları oldu.

Paylaş

Kurban Bayramı tatili boyunca Giresun’un Dereli ilçesi, doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin gözdesi oldu. Özellikle son yıllarda popülerliği artan Göksu Travertenleri ve Mavigöl, bayramda ziyaretçi rekoru kırdı.

Göksu Travertenleri: Karadeniz’in Pamukkale’si

Pamukkale’yi andıran görüntüsüyle büyüleyen Göksu Travertenleri, bayramda 10 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Minerallerle dolu bembeyaz taşları ve turkuaz renkli göletleriyle ziyaretçilerine görsel bir şölen sunan travertenler, doğa fotoğrafçılarının da ilgi odağı oldu.

Mavigöl: Turkuaz Rengin Büyüsü

Kuzalan Tabiat Parkı içinde yer alan Mavigöl, sodalı suyun etkisiyle oluşan turkuaz rengiyle ziyaretçilerini büyüledi. Bayram boyunca yaklaşık 25 bin kişi, Mavigöl’ün eşsiz güzelliğini keşfetmek için tabiat parkını ziyaret etti.

Diğer Doğal Güzellikler de Yoğun İlgi Gördü

Kuzalan Şelalesi, Kümbet ve Kulakkaya Yaylaları da doğaseverlerin uğrak noktaları arasında yer aldı. Bayram tatilini doğayla iç içe geçirmek isteyenler, bu bölgelerde huzurlu anlar yaşadılar.

Dereli Belediye Başkanı’ndan Teşekkür

Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, bayram tatilinde ilçeye yoğun ilgi gösteren ziyaretçilere teşekkür etti. Dereli’nin Giresun’un en cazip bölgesi haline geldiğini belirten Şenlikoğlu, Göksu Travertenleri ve Mavigöl’ün turizme kazandırılmasının ilçenin çekiciliğini artırdığını vurguladı.

Ziyaretçilerden Tam Not

Dereli’yi ziyaret eden turistler, doğal güzelliklerden ve yöre halkının misafirperverliğinden övgüyle bahsettiler. İstanbul’dan gelen Gönül Özçakır, travertenlerin eğlenceli bir yer olduğunu belirtirken, Samsun’dan gelen Selami Sarıoğlu ise Göksu Travertenleri’ni “küçük Pamukkale” olarak nitelendirdi.